Ruokolahti (Ilmainen)

Pappilanlahden uimaranta (Pappilanlahdentie)

Ruokolahden kunta tarjoaa kuntalaisille rantauimakoulun. Huomioi rajallinen määrä paikkoja.

 

Viikot 27 ja 28: Tiistai ja torstai (2.7, 4.7, 9.7 ja 11.7)

10.00-10.30 Veteen totuttelu -kurssi

10.45-11.30 Alle kouluikäisten alkeisuimakoulu

11.45-12.30 Kouluikäisten alkeisuimakoulu

12.45-13.30 Jatkouimakoulu

 

Ilmoittaudu tässä!

 

Kurssikuvaukset:

Veteen totuttelu – kurssi

Kurssi on tarkoitettu täysin uimataidottomille tai todella vähän vedessä olleille vähintään 3 vuotiaille lapsille. Kurssilla harjoitellaan vedessä oloa ja liikkumista erilaisten kivojen harjoitteiden, sekä leikkien kautta. Lisäksi käydään läpi hieman uinnin alkeita (kastautuminen, kelluminen ja liukuminen). Kurssin kesto neljä kertaa, 30 min/kerta.

Alle kouluikäisten alkeisuimakoulu

4–6-vuotiaille tarkoitettu uimakoulu uimataidottomille tai vain vähän veteen tottuneille lapsille. Uimakoulussa harjoitellaan uinnin alkeita (kastautuminen, kelluminen ja liukuminen) ja opetellaan alkeisselkä- ja koirauintia, sekä lisäksi leikkejä ja muita hauskoja harjoitteita. Kurssin kesto neljä kertaa, 45 min/kerta.

Kouluikäisten alkeisuimakoulu

7–10-vuotiaille tarkoitettu uimakoulu uimataidottomille tai vain vähän veteen tottuneille lapsille. Uimakoulussa harjoitellaan uinnin alkeita (kastautuminen, kelluminen ja liukuminen) ja opetellaan alkeisselkä- ja koirauintia, sekä lisäksi leikkejä ja muita hauskoja harjoitteita. Kurssin kesto neljä kertaa, 45 min/kerta.

Jatkouimakoulu

Jatkouimakoulu on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat uida n. 5–10 metriä. Jatkouimakoulussa on tarkoitus vahvistaa jo opittua uimataitoa ja opetellaan myyräuintia, selkäuintia ja alkeisrintauintia (sammakko), sekä lisäksi leikkejä ja muita hauskoja harjoitteita. Kurssin kesto neljä kertaa, 45 min/kerta.

Ilmoittaudu tässä!

Uima-asu tai märkäpuku mukaan ja jos omistaa uimalasit, niin hyvä myös olla mukana.

Hinta: Ilmainen, ilmoittautuminen 31.5 mennessä. Paikkoja rajoitetusta ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ruokolahden vastuuopettajan esittely:
“Olen kilpauinti taustan omaava uimaopettaja Imatralta. Uimaopettajan töitä olen tehnyt nuorempana muutaman vuoden ajan Turussa ja vuodesta 2021 lähtien hyvin aktiivisesti, sekä paikallisessa uimaseurassa että lähialueen kaupunkien ja kuntien palveluksessa.
Uimaopettajana olen rento ja kiva mutta myös tiukka, sillä olemme kuitenkin tekemisissä ihmiselle melko vaarallisen elementin kanssa. Uimaopetus on itselleni intohimo ja koen uimataidon kansalaistaidoksi, joka jokaisen tulisi osata!”
Sanna